Astazi

 

Astazi stau singura. In camera. In pat. Plang de 4 ore. Am incercat sa rezist, dar nu am mai putut. De 4 luni simt ca trebuie sa plang, sa tip, sa te caut. De 4 luni ma feresc de toti, de mama, de tata, de prieteni, pentru ca stiu ca daca plang, ii intristez si pe ei. Dar astazi…astazi nu mai pot sa ma abtin.

Astazi te-ai fi trezit si ne-am fi luat in brate si ti-as fi spus “La multi ani”. Tu mi-ai fi zis “merci, Veve”. Ce ne-am fi zis mai departe nu trebuie sa stie nimeni. Doar noi.

Astazi tata si mama ar fi iesit din casa tiptil dis de dimineata, ca sa nu ne trezeasca si s-ar fi intors cu un buchet mare de flori. Astazi ar fi cumparat un tort cum iti place tie, din care am luat mereu in ultimii ani, cu glazura de caramel.

Astazi am fi mancat impreuna, oricat de tarziu ne-am fi strans toti acasa. Apoi ai fi desfacut sampania si ai fi tipat in momentul in care ar fi sarit dopul, pentru ca te sperii atat de usor. Apoi ai fi suflat in lumanarile care nu se sting si te-ai fi ambitionat, in timp ce ne-am fi amuzat toti in jurul tau. Iar eu te-as fi filmat, desi tu ai fi insistat sa filmez pisicii…

Astazi ti-ar fi sunat telefoanele in continuu si ai fi vorbit atat de frumos cu fiecare prieten.

Astazi am fi iesit impreuna sa iti iei ceva de ziua ta, probabil o esarfa sau niste ochelari de soare, iar eu te-as fi batut la cap sa nu iti iei, pentru ca ai prea multe. In final, ai fi luat cu totul altceva, dar te-ai fi intors sa iti iei si ce ai fi vazut prima data.

Astazi ti-as fi dat un cadou pe care m-as fi chinuit sa il ascund cateva zile…stii ca nu pot sa le tin ascunse si prefer sa le dau mai repede si sa mai iau ceva in ultimul moment. Astazi mi-ai fi zis ca nu te-ai supara daca ti-as lua ceva de ziua ta si din vreo excursie in care ar urma sa merg…

Astazi ar fi inceput vara pentru noi. Pentru ca tu esti imaginea verii mele…

Astazi sunt singura. Fara tine, fara noi, fara vara, fara fotografii, filmari, tort, sampanie, telefoane, plimbari si stare de bine. Doar cu amintirile si cu o mare neliniste ca nu mai esti…

O replica la “Astazi”

  1. Anca Moscu spune:

    Trebuie sa te rogi in fiecare zi pentru sora ta !
    Asta o ajuta pe ea acolo unde este si pe tine te apropie de Dumnezeu si te ajuta sa intelegi multe . Nu ma refer ca te va ajuta sa intelegi moartea timpurie a Luciei , ci ca te va inalta sufleteste si vei privi cu alti ochi viata , in general.

Lasa un comentariu